Saturday, March 4, 2017

Warren Buffett @Detroit 2014

Haastattelun kokonaisuudessa voit katsoa täältä.

Mitä tarkoittaa et voi tehdä lasta kuukaudessa laittamalla yhdeksän naista raskaaksi?

Joitai asioita ei voi tehdä nopeasti, kuten brändin luominen. Sinun pitää käyttää riittävästi aikaa ja tehdä töitä, jotta voit saada tietyt asiat aikaisiksi. Sinun pitää ymmärtää kauan tehtäviin menee ja olla valmis tekemään asiaa riittävän pitkään. Jos et tätä ole niin älä edes aloita.

Miksi uskot ihmisten tekevän niin paljon kauppaa?

Jos omistaisit yrityksen, et tuhlaisia aikaa keskuspankkeihin, jne. Käyttäisit aikaa kilpailijoidesi seuraamiseen, yhteistyökumppaniisi, jne. Suurimman ihmisjoukon ongelma on se etteivät he näe osaketta omistettuna osana liiketoimintaa. Osaketta ajatellaan hinnan kautta. Kaupankäynnin mahdollisuus tuottaa osakkeiden myynti- ja ostoinnon. Se saa ihmiset tekemään typeryyksiä. Hintaheilahtelun pitäisi olla sijoittajan ystävä, mutta se tuottaa suurelle osalle negatiivisia vaikutuksia. Mahdollisuus kaupankäyntiin saa ihmiset luulemaan, että sitä on tehtävä jatkuvasti. Lisäksi ihmisillä on taipumus uhkapeleihin. Tämä näkyy parhaiten Las Vegasissa.

Mikä osa menestyksestänne kuuluu väärinhinnoittelulle ja mikä työnne tuloksiin?

Ilman jälkimmäistä emme huomaisi ensimmäistä. Osaketta pitää tutkia tuottavana varana eikä katsella hintoja.

Mistä tiedät loistomahdollisuuden tulleen?

Et voi tietää mitä markkinat juuri nyt tekevät. Keskity tulevaisuuteen ja arvioi miltä yritysten liiketoiminta todennäköisesti 5-10:n vuoden päästä näyttää.

Mitä ”hajauttaminen on suojautumista osaamattomuudelta” tarkoittaa?

Hajauttamisessa ei ole mitään väärää mikäli ei seuraa yritysten liiketoimintaa. Silloin indeksirahasotot ovat paras vaihtoehto. Voit olla varma, että yrityksemme pärjäävät jatkossakin.

Miltä USA näyttää 5-10:n vuoden kuluttua?

1776 täällä ei ollut mitään. Emme ole viisaampia tai tee enemmän työtä kuin silloiset asukkaat. Tämä maa on kuin uusi. 1930-vuodesta lähtien reaalinen bkt:mme on kasvanut kuusinkertaiseksi. Järjestelmämme vapauttaa ihmispotentiaalia enemmän kuin mikään muu järjestelmä on koskaan vapauttanut. Olemme vasta alussa, koska naiset ovat saaneet osallistua alle sata vuotta. Heidän panoksensa auttaa vielä pitkään. Kaikki eivät tästä hyödy, mutta keskimäärin kansalaiset hyötyvät.

No comments:

Post a Comment